Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Απεργία 1ης Μάη, συνέχεια κινητοποιήσεων

Προς

1.- Ομοσπονδίες – Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2.- Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΘΕΜΑ : Απεργία 1ης Μάη, συνέχεια κινητοποιήσεων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η επιτάχυνση των αρνητικών εξελίξεων στην απασχόληση (ανεργία), στο εισόδημα (πάγωμα μισθών), στις εργασιακές σχέσεις (ανασφάλιστη εργασία/ελαστικοποίηση), στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά (περικοπή δικαιωμάτων / Ταμείο Πρόνοιας / απόφαση ΔΕΚ), επιβάλλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά το μαζικό, δυναμικό, ενωτικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη 2009.

Είναι ανάγκη να υπερβούμε την «ιδιαιτερότητα» των ημερών και την Παρασκευή 1η Μάη ώρα 10.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, 10.30 στη Θεσσαλονίκη στο Εργατικό Κέντρο και σε όλες τις πόλεις από κοινού με τα Εργατικά Κέντρα, τα Νομαρχιακά Τμήματα και οι Ομοσπονδίες να αναπτύξουν δράσεις κινητοποίησης, ενημέρωσης και συμμετοχής των εργαζομένων με κάθε τρόπο (διακήρυξη, Δ. Τύπου, εσωτερική εγκύκλιο, συσκέψεις κλπ) για να εκφραστεί το συνδικαλιστικό κίνημα με έναν αγωνιστικό σταθμό – κρίκο στο νήμα των ιστορικών και σύγχρονων κοινωνικών αγώνων του εργατικού κινήματος.

Τα Νομαρχιακά Τμήματα και οι Ομοσπονδίες πρέπει την πορεία προς την 1η Μάη 2009 να την αξιοποιήσουν για την ενίσχυση της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος και την αντιμετώπιση της επίθεσης στα δικαιώματά μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζει ταυτόχρονα τις παρεμβάσεις της για τα ζητήματα αιχμής του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 29 Απριλίου οργανώνει νέα μαζική παράσταση στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Σύνταγμα – Νίκης) ώρα 12.30.

Είναι απαραίτητο:

1. Η κινητοποίηση του συνόλου των μελών των Διοικήσεων των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

2. Η κινητοποίηση με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο. Με την ενεργοποίηση των Δ.Σ. και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, όλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί και είναι σε εκκρεμότητα η καταβολή του εφάπαξ.

Οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι διαθέτουν δυνατότητα αφού γνωρίζουν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έχουν συνταξιοδοτηθεί και μπορούν να οργανώσουν την ενημέρωση και συμμετοχή τους στην παράσταση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνέχεια της συνεδρίασής της (Τρίτη 14/4/2009) και μετά και τη σχετική σύσκεψη των Ομοσπονδιών που προηγήθηκε, θα εκτιμήσει την Πέμπτη 23 Απριλίου και ώρα 11.30 τον προγραμματισμό απεργιακής κινητοποίησης.

Οι Ομοσπονδίες και τα Ν.Τ. που εκτιμούν ότι πρέπει να εξεταστούν νεότερες προτάσεις για την αποτελεσματικότερη κλιμάκωση των αγωνιστικών, απεργιακών μορφών παρέμβασης, είναι αναγκαίο να τις διατυπώσουν και να τις αποστείλουν έως την Πέμπτη 23/4/2009.

Παράλληλα οι Ομοσπονδίες που επιθυμούν με άμεσο τρόπο να συμμετέχουν στην εκτίμηση και τις αποφάσεις μπορούν με τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα ή εκπρόσωπό τους να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, αναπτύσσουμε πολύπλευρη εγρήγορση.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ σε όλους και όλες ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ άμεσα στα επόμενα αγωνιστικά βήματα

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ