Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΒΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Αθήνα 21.12.2009

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165


ΔΙΑΒΗΜΑ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΤΗΝ 21η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ Τ.Π.Δ.Υ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διαπιστώνουμε ότι :

ü Η πολιτική των περικοπών, της μείωσης των εισοδημάτων και των αποδοχών που η Κυβέρνηση εξαγγέλλει και η αύξηση του αδιεξόδου στο Ταμείο Πρόνοιας, επιδεινώνουν τη θέση των μισθωτών και των συνταξιούχων του Δημοσίου.

ü Οι πολιτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αφήνουν άθικτα τα προνόμια και την ασυδοσία των οικονομικά ισχυρών, αυτών που ευθύνονται για την κρίση.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε για τρίτη συνεχή χρονιά στο στόχαστρο .

ü Οι συνταξιούχοι των 1.300 ΕΥΡΩ και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι των 1.450 ΕΥΡΩ, μετά από 35 χρόνια εργασίας, θεωρούνται υψηλόμισθοι.

Όμως και για αυτούς που έχουν λιγότερες αποδοχές η αύξηση που αναμένεται να δοθεί είναι της τάξης των 15 – 20 Ευρώ. Είναι φανερό ότι η μείωση του εισοδήματος δεν θα περιοριστεί μόνο για το 2010 – όπως δεν περιορίστηκε το 2009, αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

ü Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο Ταμείο Πρόνοιας για το εφάπαξ. Τίποτα δεν μελετάται και η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται, με αποτέλεσμα το εφάπαξ να δίνεται μετά 20 και πλέον μήνες.

ü Η υποβαθμισμένη υγειονομική μας περίθαλψη είναι μπροστά σε νέες περιπέτειες αφού οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αποφάσισαν νέα διακοπή από την 1/2/2010.

ü Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Αντίθετα με την απόφαση του ΔΕΚ με πρόσχημα την ισότητα, επιχειρείται να ανατραπούν οι θετικές διακρίσεις για τις γυναίκες και ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή της ασφάλισής μας από κοινωνική σε επαγγελματική. Κάτι τέτοιο θα έχει δραματικές συνέπειες όχι μόνο για τα επικουρικά ταμεία αλλά και για την κύρια σύνταξη αφού η Κυβέρνηση θεωρεί ότι και η κύρια σύνταξη έχει ελλείμματα. Ενώ τα σενάρια για σύστημα τριών πυλώνων εντείνονται.

ü Οι Δημόσιες Υπηρεσίες υποχρηματοδοτούνται με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών.

ü Με τη ρητορική του φόβου της δημοσιονομικής τρομοκρατίας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, νέα αντιλαϊκά μέτρα προπαγανδίζονται.

Ø ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόστηκαν χρόνια τώρα στον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας και υποβάθμισαν και υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και τη θέση των εργαζομένων, αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ø ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

§ Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν – τραπεζίτες, κυβερνήτες και επιχειρηματίες. Τα προβλήματα της οικονομίας και τα αδιέξοδα της κοινωνίας τα δημιούργησε ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο που κατέρρευσε και δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τις ίδιες χρεοκοπημένες αντεργατικές συνταγές και μονεταριστικές πολιτικές.

§ Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα επιχειρηματικά και τραπεζικά κέρδη, η περιουσία της Εκκλησίας καθώς και οι δραστηριότητες από εξωχώριες εταιρείες (off shore).

Ø ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

§ Άμεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

§ Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, των περικοπών και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

§ Νέο μισθολόγιο με ενσωμάτωση των επιδομάτων.

§ Δίκαιο φορολογικό σύστημα – κοινωνική δικαιοσύνη.

§ Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο. – Μη εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών.

§ Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

§ Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Ενιαία μόνιμη εργασία στο Δημόσιο. Κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.

Δηλώνουμε ότι

θα συνεχίσουμε απεργιακά τον αγώνα

για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, για να μην πληρώσουν

την κρίση οι εργαζόμενοι

Από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.