Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κοζάνης καλεί τα μέλη της σε πανεργατική συστράτευση και συμμετοχή στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 20 Μαΐου 2010, για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Όλοι στη συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ώρα 11:00 π.μ.

Τα συνδικάτα απορρίπτουν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης και της Τρόικας (Ευρ. Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) γιατί αλλοιώνει, ανατρέπει και υποβαθμίζει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι άνεργοι αρνούνται να πληρώσουν για ακόμα μια φορά τα εγκληματικά πολιτικά και ασφαλιστικά λάθη των κυβερνήσεων, με μειώσεις των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων και παροχών.

Λύση ΥΠΑΡΧΕΙ το θέμα είναι αν ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτική βούληση.

1) Τρόποι και «εργαλεία» να αντιμετωπισθεί η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία

2) Την είσπραξη των βεβαιωμένων και καταλογισθέντων ασφαλιστικών οφειλών χρεών σε μεγάλους και ισχυρούς εργοδότες και επιχειρηματίες

3) Την ίδρυση ειδικής Τράπεζας Ασφαλιστικών Ταμείων για την αξιοποίηση των αποθεματικών, των διαθέσιμων, των συνταξιοδοτικών λογαριασμών και πράξεων.

Η ΓΣΕΕ, Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

ΔΗΜΟΣΙΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΙΣΧΥΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, τους οικονομικά αδύνατους, τους απλούς ανθρώπους του μόχθου. ΠΡΩΤΑ ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και οι ΑΝΑΓΚΕΣ του ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΞΗΣΗ & ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε!

AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2010

Όλοι στην συγκέντρωση

στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης

την Πέμπτη 20-5-2010 και Ώρα 11:00.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης