Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη 48ωρη γενική απεργία, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αποτρέψουμε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που απειλεί με αφανισμό τα δικαιώματα όλων των μισθωτών και των συνταξιούχων και ρίχνει στον Καιάδα της απόγνωσης τους άνεργους και τη νέα γενιά.

Η 48ωρη γενική απεργία αύριο Τρίτη 28/6/2011 και μεθαύριο Τετάρτη 29/6/2011 μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και αφετηρία εξόδου της χώρας από τα δεσμά των δανειστών, των τοκογλύφων και της πολιτικής της κυβέρνησης, που επιχειρούν το γενικό ξεπούλημα της χώρας και την πραγματική χρεοκοπία των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση, παρά τη γενικευμένη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας, τις μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια στις πλατείες όλης της χώρας σκληραίνει τη στάση της και επιμένει στην ψήφιση και εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και μάλιστα με συνοπτικές, αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες, στρεφόμενη έτσι με απροκάλυπτη βαναυσότητα ενάντια στους εργαζόμενους, στους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρώντας ότι η Γενική Απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου θα αποδειχθεί καταλύτης κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, αποφάσισε από την προηγούμενη εβδομάδα να πυκνώσει και να εντείνει τις αγωνιστικές δράσεις