.

.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κεντρική Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη στην απεργία της 18ης Σεπτεμβρίου 2013


Οι απολύσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι εδώ!

Χιλιάδες συνάδελφοί μας, εμείς οι ίδιοι, θυσιαζόμαστε ως Ιφιγένειες στο βωμό των τοκογλύφων που σήμερα κυβερνούν την Ελλάδα.

Ζήτησαν «αίμα» και το πήραν!

Απαίτησαν τη ζωή μας και τους παραδόθηκε!

Τα ανδρείκελα που κάθονται στις υπουργικές καρέκλες, υπηρετούν τους δανειστές όπως η καμαριέρα τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ!

Αδιαφορούν για τη ζωή, για την οικογένεια, την επιβίωση των Ελλήνων, που ολοένα περισσότερο τα αδιέξοδα τους κυκλώνουν.

Ξεκίνησαν με το κλείσιμο της Εργατικής Εστίας. Συνέχισαν με τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ. Ακολούθησαν οι σχολικοί φύλακες, οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθηγητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Σήμερα πήραν σειρά οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι δομές υγείας, όλοι μας!

“Εξάτμισαν” τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και τώρα χαρίζουν κλεμμένες εισφορές στους εργοδότες. Υπεύθυνοι για την καταβολή των εισφορών θα είναι πλέον οι εργαζόμενοι, αλλά, την παρακράτησή τους θα την κάνουν οι εργοδότες!

Έβαλαν την κοινωνία να κανιβαλίσει τις σάρκες της στρέφοντας έντεχνα τη μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη.

  • Οι άνεργοι μισούν και θέλουν την απόλυση των εργαζόμενων - ειλώτων για να μη νιώθουν μοναξιά.
  • Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μισούν και θέλουν την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων γιατί τους θεωρούν προνομιούχους.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μισούν και θέλουν την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί θεωρούν ότι αυτοί με τους φόρους τους τούς συντηρούν.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι δημοσίου δικαίου, θέλουν ή ελπίζουν, να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα σωθούν οι ίδιοι.
  • Οι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι άνεργοι, θέλουν να απολυθούν οι αορίστου χρόνου γιατί θεωρούν ότι προσλήφθηκαν με ρουσφέτι (λες κι ήταν αυτοί που επέβαλαν στους φαύλους πολιτικούς τη μη διενέργεια γραπτών διαγωνισμών).
  • Όσοι δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα θεωρούν ότι πρέπει να απολυθούν όλοι οι υπάλληλοί του γιατί είναι διεφθαρμένοι.
  • Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κατηγορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι φοροκλέπτουν, όταν οι ίδιοι πληρώνουν αγόγγυστα τους ληστρικούς φόρους του Στουρνάρα.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούν ότι είναι εκείνοι που συντηρούν την αγορά και την κατανάλωση στον ιδιωτικό τομέα, αφού είναι οι μόνοι που έχουν έστω ένα ελάχιστο εισόδημα το οποίο ακόμη μπορούν να καταναλώσουν.

Η αρχιερατικώς ρουσφετολογική “αγία” οικογένεια των Μητσοτάκηδων, διά του Κυριάκου, έβαλε στο “πλυντήριο” τις αμαρτίες της και ετοιμάζεται να εμφανιστεί ως αθώα περιστερά απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους!

Καθημερινά η κοινωνία μας καταστρέφεται συστηματικά, με τους πολιτικούς μας να σκύβουν το κεφάλι σε κάθε εντολή των δανειστών.

Η πατρίδα ξεπουλιέται, χαρίζεται κυριολεκτικά, με αντάλλαγμα μία καρέκλα υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα.

Περάστε κόσμε κι αρπάξτε ό,τι προλάβετε!

Μετά τους ληστρικούς φόρους εισοδήματος, ανακαλύφθηκαν ανύπαρκτες αξίες ακινήτων.

Μιλάνε για ανάπτυξη, για στροφή στην παραγωγή του πρωτογενή τομέα και φορολογούν αγρότες και μικροϊδιοκτήτες γης, κάνοντας δυσβάστακτη κάθε προσπάθεια επιβίωσης. Τα αρρωστημένα μυαλά του οικονομικού επιτελείου, έβαλαν φόρο ακόμη και στο χορτάρι της γίδας, στήνοντας στο απόσπασμα τους εξαθλιωμένους κτηνοτρόφους.

Το έκτακτο χαράτσι του Βενιζέλου έγινε τακτικό. Ο φόρος αλληλεγγύης, όπως ειρωνικά τον είπαν, είναι φόρος ληστείας κι έγινε μόνιμος!

Φορολογούν ακόμη και τις καλύβες, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, ο τελώνης της Τρόικας κ. Θεοχάρης, διαγράφει πρόστιμα €250.000.000,00 από τριγωνικές συναλλαγές μίας εκ των οικογενειών που λυμαίνονται το κύκλωμα καυσίμων.

Αφού ξεπάγιασαν τους Έλληνες τον περασμένο χειμώνα για να πατάξουν, δήθεν, την εμπορία λαθραίων καυσίμων, τα σαΐνια της κυβέρνησης Σαμαρά σκέφτηκαν φέτος να δώσουν φιλοδώρημα θέρμανσης.

Ο Πρωθυπουργός μιλάει για success story της ελληνικής οικονομίας, περπατώντας πάνω στα πτώματα των Ελλήνων.

Μία – μία οι βαριές βιομηχανίες εγκαταλείπουν την Ελλάδα με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ο κ. Σαμαράς τάζει ανάπτυξη μετά το 2020.

Τα όρνεα του κόσμου πήραν θέση για το ξεκοκάλισμα του ελληνικού πτώματος.

Οι μεγάλες εταιρείες εξόρυξης καυσίμων σχεδιάζουν την αρπαγή των ελληνικών πετρελαίων.

Τα οικονομικά fund τρίβουν τα χέρια τους με την ολοένα αυξανόμενη φορολογία ακινήτων, που αναγκάζει τους Έλληνες να σκοτώσουν ό,τι τους κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές. Σήμερα στη χώρα μας σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον κ. Στουρνάρα, η μεγαλύτερη μεταβίβαση λαϊκής ιδιωτικής περιουσίας στα χέρια των πλούσιων δανειστών μας.

Κλέβουν το κεραμίδι του Έλληνα!

Ο σύγχρονος μαυραγορίτης δε βρίσκεται πάνω από ένα υπόγειο γεμάτο λαρδί όπως στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής, αλλά έρχεται κάθε τρίμηνο με εισιτήριο Business Class, να επιθεωρήσει την είσπραξη πετώντας λίγα ψίχουλα στους εξαθλιωμένους.

Αυτή η πολιτική οδηγεί το λαό μας, μέρα τη μέρα, στην απόλυτη καταστροφή. Πρέπει να σταματήσει τώρα!

Αυτή η φαύλη παρέα που δήθεν μας κυβερνάει, πρέπει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη!

Δεν αντέχουμε άλλο!

Μας θέλουν πειθήνιους, άβουλους, πρόβατα που θα τα σφάζουν χωρίς αντίδραση.

Μπροστά σ’ όλα αυτά η μόνη δύναμη ανατροπής είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι που διωκόμαστε, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας που ακόμη δεν εγκατέλειψαν τη χώρα.

Τώρα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Τώρα ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε, πριν βάλουν στο γύψο τη δημοκρατία, πριν μας καταστρέψουν απόλυτα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου