.

.

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓια τον αγώνα των λιμενεργατών και της ΟΜΥΛΕΗ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνοντας το γεγονός των κυβερνητικών ευθυνών για το ότι στο διάστημα αναστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά, δεν αναπτύχθηκε ο διάλογος με τους εργαζόμενους και δεν αντιμετωπίστηκαν τα αιτήματά τους, εκφράζει :

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των λιμενεργατών και της ΟΜΥΛΕ για την αντιμετώπιση των εργασιακών αιτημάτων, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της συνέχειας της εργασιακής τους σχέσης.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας ως μείζον ζήτημα τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και ελέγχου του λιμανιού και τη μελλοντική του ανάπτυξη στο πλαίσιο αυτό:

1. Καλεί την Κυβέρνηση να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή με την αξιοποίηση και του υπαρκτού θέματος των φοροαπαλλαγών που προσκρούουν και στο κοινοτικό δίκαιο.

2. Καταδικάζει τους δικαστικούς ή άλλους τρόπους αντιμετώπισης του αγώνα των εργαζομένων (επιστράτευση κλπ) που εξελίσσονται ή καλλιεργούνται γιατί οξύνουν το πρόβλημα αντί να το λύνουν.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου