Τρίτη 17 Μαΐου 2011


ΑΔΕΔΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

TETAΡΤΗ 11 MAΪΟΥ 2011

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

τα μέτρα για τη «σωτηρία της πατρίδας» που παρουσιάστηκαν ως μονόδρομος για την «έξοδο» από την κρίση, μια κρίση για την οποία εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμία ευθύνη, εκτός από κοινωνικά άδικα αποδείχτηκαν και αναποτελεσματικά.

Η κοινωνία οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση

Η ύφεση μεγαλώνει. Η ανεργία έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Μισθοί και συντάξεις περικόπτονται, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταργούνται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν.

Η «συνταγή» που ακολουθούν Κυβέρνηση, ΔΝΤ και Ε.Ε., όχι μόνο δεν αποτελούν «φάρμακο» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά οδηγούν σε διαιώνιση και μεγέθυνση των προβλημάτων.

Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια - κοινωνικά αγαθά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αντιμετωπίζουν μια συνεχή, αδιάκοπη και γενικευμένη επίθεση.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό

Το εισόδημά μας μειώθηκε κατά 25%, μέσα από την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων και τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα.

Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα ουσιαστικά καταργούνται. Μειώθηκαν οι συντάξεις, αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας και τα χρόνια υπηρεσίας, διαλύονται τα επικουρικά ταμεία.

Οι απολύσεις εκτάκτων, το πάγωμα των προσλήψεων, ο περιορισμός των δαπανών λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών έχουν οδηγήσει τις Υπηρεσίες σε διάλυση.