Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 9.3.2010
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165 ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:94


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους, αλλά και τους αγώνες των Ελληνικών Συνδικάτων για να μην περάσουν τα μονομερή, σκληρά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα περικοπής μισθών και δικαιωμάτων, κατέληξε η σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΣ (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων) που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες. Από τα Ελληνικά Συνδικάτα παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σπ. Παπασπύρος, αλλά και ο εκπρόσωπος της Γ.Σ.Ε.Ε. στη ΣΕΣ Γ. Ντάσης.
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υποστήριξε την άποψη ότι θα πρέπει να αποφασιστεί άμεσα Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κινητοποίησης ενάντια στις πολιτικές περιορισμού του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων . "Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις των μέτρων είναι πανομοιότυπες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Άρα απαιτείται κοινή δράση και οργάνωση ταυτόχρονων και κοινών απεργιακών αγώνων σε όλη την Ευρώπη. Η θεολογία που αναπτύσσεται επί της συνταγής των μέτρων στην Ελλάδα είναι εισαγόμενη και στοχεύει να εξαχθεί και πάλι προς τις άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες, προκειμένου να δρομολογηθούν ανατροπές στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα".
Αργά το απόγευμα δόθηκε συνέντευξη τύπου της ΣΕΣ στα διεθνή ΜΜΕ όπου διατυπώθηκε η ολόπλευρη στήριξη στους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.