Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Προετοιμασία, οργάνωση απεργίας 2/4/2009

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 6/3/2009 αποφάσισε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 2 Απριλίου και με δεδομένη ανάλογη απόφαση της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 2/4 πραγματοποιείται ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με κεντρικό σύνθημα : Να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι.

Η αιχμή των αιτημάτων και διεκδικήσεων συμπυκνώνεται σε τρία καίρια ζητήματα πολιτικής :

•1. Προστασία αγοραστικής δύναμης / αύξηση εισοδήματος (λιτότητα),

•2. Προστασία και ενίσχυση ασφαλιστικών/ συνταξιοδοτικών παροχών και δικαιωμάτων (ειδικότερα : εφάπαξ, ΟΠΑΔ, απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για όρια γυναικών/ανδρών στο Δημόσιο 26/3) και

•3. Αύξηση της απασχόλησης (αντιμετώπιση των απολύσεων).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Απαιτείται κάθε Ομοσπονδία, κάθε Νομαρχιακό Τμήμα να προχωρήσει άμεσα σε συγκεντρώσεις, περιοδείες, ενημέρωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων και να αναλάβει κάθε άλλη πρωτοβουλία στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος κατά Ομοσπονδία και Νομαρχιακό Τμήμα που άμεσα πρέπει να συνεδριάσουν και να διαμορφώσουν.

Με δεδομένο ότι το προηγούμενο διάστημα κλιμάκια της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κάλυψαν σχεδόν το σύνολο των Νομών, το κεντρικό πρόγραμμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει συγκεκριμενοποιηθεί ως εξής :

•1. Θεσσαλονίκη (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/ σύσκεψη Προεδρείων Ν.Τ. καθώς και των μελών των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων των Δημοσίων Υπαλλήλων της Περιφέρειας ) Πέμπτη 26 Μαρτίου.

•2. Πάτρα (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) Δευτέρα 23 Μαρτίου.

•3. Τρίπολη (Περιφέρεια Πελοποννήσου) Παρασκευή 20 Μαρτίου.

•4. Λάρισα (Περιφέρεια Θεσσαλίας) Τετάρτη 18 Μαρτίου.

•5. Καβάλα (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης) Δευτέρα 23 Μαρτίου.

•6. Ηράκλειο (Περιφέρεια Κρήτης) Πέμπτη 26 Μαρτίου.

•7. Λειβαδιά (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) Δευτέρα 23 Μαρτίου.

•8. Άρτα (Περιφέρεια Ηπείρου) Παρασκευή 27 Μαρτίου.

•9. Κοζάνη (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Στις προαναφερόμενες ημερομηνίες κλιμάκιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (μέλη Ε.Ε. και Γ.Σ.) θα ανταποκριθεί με βασικό κορμό προγράμματος στο Νομό που καλείται η περιφερειακή σύσκεψη, με τα εξής :

α.- Παρουσία, συγκεντρώσεις και περιοδείες σε χώρους εργασίας (κατ’ ελάχιστο έναν αυτοδιοικητικό, έναν εκπαιδευτικό, έναν υγειονομικό/προνοιακό χώρο).

β.- Σύσκεψη Νομαρχιακών Τμημάτων Περιφέρειας και Δ.Σ. Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

γ.- Συνέντευξη Τύπου

Είναι αυτονόητο ότι τόσο τα Ν.Τ. όσο και οι Ομοσπονδίες μπορούν με έγκαιρη συνεννόηση να συμπληρώσουν το πρόγραμμα του κλιμακίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στον προαναφερόμενο Νομό ή να το διευρύνουν, εάν κρίνεται αναγκαίο, και σε άλλο/ους Νομούς της Περιφέρειας.

Είναι εφικτό εάν οι Ομοσπονδίες στο ειδικότερο πρόγραμμά τους εκτιμούν ότι στην Περιφέρεια είναι αναγκαία η παρουσία του κλιμακίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε κάποια πρωτοβουλία τους να ανταποκριθούμε, με την προϋπόθεση να συγκλίνει ημερομηνιακά και να υπάρχει προσυνεννόηση.

Οι αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην Αθήνα/Πειραιά μπορούν να προγραμματιστούν από τις Ομοσπονδίες όλο το επόμενο διάστημα και κύρια 26/27/30/31/ Μαρτίου και 1 Απριλίου 2009.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το σχετικό υλικό ήδη είναι σε διαδικασία αποστολής (αφίσες, ανακοινώσεις κλπ) η αφίσα είναι κοινή με τη Γ.Σ.Ε.Ε. και θα την προμηθευτείτε από τα Εργατικά Κέντρα, η ανακοίνωση είναι ξεχωριστή επειδή υπάρχει η ανάγκη συμπληρωματικής εξειδίκευσης και εστίασης των βασικών αιτημάτων / αιχμής σε δημόσιο / ιδιωτικό τομέα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μπορούμε με δυναμική και αποφασιστικότητα να δημιουργήσουμε έναν ακόμα σταθμό στην αγωνιστική δράση του κινήματος, βήμα συνέχειας,

Μπορούμε με δυναμική, αποφασιστικότητα, συμμετοχή και μαζικότητα στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλους τους Νομούς και την Κεντρική στην Αθήνα, να κλιμακώσουμε τώρα το επόμενο βήμα.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-Γ.Σ.Ε.Ε.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση

Στην Αθήνα

Ώρα 11 στο Πεδίον του Άρεως