Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

26.03.2009 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι καταδικαστική για τη χώρα μας, όπως αναμενόταν, αφήνοντας έκθετη την ελληνική κυβέρνηση η οποία παρενέβη πλημμελώς και χωρίς ουσιαστικά στοιχεία προκειμένου να αντικρούσει την θεμελιώδη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με συνέπεια στο νεοφιλελεύθερο, δημοσιονομικό συντηρητισμό τους με πρόσχημα την ισότητα, καταργούν κάθε κοινωνικό στοιχείο στους όρους, τις προϋποθέσεις και τις ρυθμίσεις ασφάλισης και συνταξιοδότησης, απειλώντας τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η Κυβέρνηση με τον όλο χειρισμό της και με την αποδοχή της Κοινοτικής Οδηγίας 54/2006 όσον αφορά το σκέλος για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, έχει πλέον ακέραια την ευθύνη και θα πρέπει να απαντήσει άμεσα στο θεμελιώδες ερώτημα αν αποδέχεται ότι η ασφάλιση στο Δημόσιο παραμένει κοινωνική ή είναι επαγγελματική.
Επίσης σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εγγυηθεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών για να μην οδηγηθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες σε πρόωρη φυγή με διαλυτικό αποτέλεσμα στα ασφαλιστικά ταμεία και τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Όλα κρίνονται στις αποφάσεις της Κυβέρνησης μετά την έκδοση της απόφασης του ΔΕΚ.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Απρίλη, προκειμένου να αποτρέψουν κάθε φαλκίδευση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.